top of page

Restaurant Day je nyní každý den!

Pár dní před Restaurant Day v květnu 2016 přišla od zakladatelů oficiální zpráva, že po pěti letech festival končí ve své dosavadní podobě - tedy 4x ročně v předem určená data. Vyhlásili Restaurant Day jako naprosto svobodným dnem, kdykoliv se pro něj kdokoliv rozhodne, nezávisle na předem určeném datu. Chtějí vyprovokovat tvůrce k celoročním akcím, aby se jednodenní restauračky různých tvůrců objevovali víceméně neustále a udržovali tím město zábavně živé. Rozhodli se ale zachovat jeden celosvětový "oficiální" Restaurant Day a to vždy třetí sobotu v květnu.

Reakce na tuto zprávu se různí, někteří ambasadoři jsou nadšeni a hodlají RD dělat každý víkend. Některá místa si zachovají dosavadní koncept čtyř ročních období. Někteří uvažují naopak o jeho omezení jen na teplé měsíce - neboli květen zůstane oficiálním a pak dle volby možná první víkend v září nebo v říjnu. Přičemž idea zjevování se pop-up stravovny, jen tak náhodně na nějakém místě, je určitě také velmi lákavá a stránka RD Beroun by sloužila pro upozornění na taková místa. Když budete chtít například vytvořit osvěžující nápoje pro návštěvníky koupališť nebo před Vánoci upéct cukroví pro veřejnost, stačí dát vědět, kde a kdy se s ním budete nacházet, strávníci si vás určitě najdou.

Prosíme o vaše komentáře a názory, jaká frekvence Restaurant Day Beroun by se vám líbila. O názor prosíme všechny - návštěvníky i tvůrce! Každopádně faktem tedy zůstává:

1/ Pokud si chcete otevřít restauraci na jeden den, už nemusíte čekat na stanovené datum, jděte do toho třeba příští týden! My to vytroubíme všem fanouškům a věříme, že oni si vás najdou.

2/ Každý třetí květnový víkend se koná jednotný Restaurant Day po celém světě. CHCI HLASOVAT - odkaz na anketní otázku zde

oficiální stránky a zpráva o Restaurant Day: http://www.restaurantday.org/en/

Foto: RDBeroun - více v galerii

Nejčtenější příspěvek
Poslední příspěvky
Archiv
Celosvětový food festival, při kterém si úplně každý (!)
může otevřít svoji restauraci / kavárnu / cukrárnu / bistro / bar na JEDEN DEN!

Vymyslete svoje MENU a pojďte se připojit.
Slibujeme, že vás to bude bavit!
bottom of page